Economie

Doi tineri plecați din Aiud au pus bazele unei afaceri unicat

Doi tineri din Aiud, stabiliți acum în Cluj-Napoca, Bogdan Popa (27 de ani) și Ioana Balica (25 de ani), au lansat primul website din România dedicat în totalitate ceaiului matcha.

Potrivit tinerilor întreprinzători, acesta este primul business din România care importă superalimentul matcha direct din Japonia, acesta fiind la foarte mare căutare printre persoanele care au grijă de sănătatea lor și iubesc produsele naturiste.

„Atenția crescută în ultimul timp acordată produselor naturiste a creeat un boom pe piața românească și a creeat noi posibilități de afaceri, de care noi am profitat neezitat. Am văzut potențialul acestor tipuri de produse, așa că am creeat Matchacha – un ceai verde matcha sub formă de pudră exportat direct din Uji, prefectura Kyoto, Japonia”, spun cei doi întreprinzători.

Matcha este un tip de ceai verde cu proprietăți antioxidante, făcut din frunze întregi de ceai verde care au fost aburite, uscate, apoi măcinate într-o pulbere fină. „Diferența dintre matcha și ceaiurile verzi este că pentru a face matcha se macină întreaga frunză, iar noi putem beneficia de toți nutrienții acesteia, care de altfel nu s-ar dizolva integral în apă într-un ceai normal”, afirmă tinerii antreprenori.

„Am lucrat mai mult de jumătate de an ca să putem să îi dăm drumul, deoarece noi ne-am ocupat de căutarea ceaiului, testarea mostrelor, creearea website-ului și a conținutului acestuia, deschiderea conturilor de social media, marketizare, contruirea depozitului, birocrație, etc. Finanțarea afacerii a fost proprie, însă preconizăm ca investiția să fie recuperată încă din primele luni”, spun cei doi.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.