Mozaic

Breaz face din nou gafe: Holocaustului Romilor, „momente delicate, să nu le spunem neplăcute”

Foto: Pagina de Facebook a Ministerului Culturii și Identității Naționale

„De-a lungul timpului au fost și momente mai delicate, să nu le spunem dificile în urma cărora anumite minorități au avut de suferit”, a declarat ministrul Culturii, Daniel Breaz, cu prilejul comemorării victimelor Holocaustului Romilor, citat de RFI.

Declarațiile au fost făcute în cadrul unei ceremonii care a avut loc vineri, 2 august, la Monumentul Holocaustului din Bucureşti. Parlamentul European a declarat 2 august „Ziua europeană de comemorare a Holocaustului romilor” în amintirea celor 500 000 de romi care au fost exterminați în Europa ocupată de naziști, reprezentând cel puțin un sfert din totalul populației rome la momentul respectiv.

„Declarația se înscrie într-un singur discurs pe care membrii Guvernului României îl au în ceea ce privește populația de romi și trecutul nostru nu foarte strălucit, neplăcut sau mai puțin plăcut, cum spunea domnul Ministru al Culturii și mai nou al Educației. Este un mod de a evita a spune lucrurilor pe nume, de a spune că da, România a făcut parte din statele care au deportat evrei și romi spre moarte, care a avut o politică eugenistă dusă până la un punct”, a declarat activistul rom Ciprian Necula, citat de Radio France International.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.