Educație

Tabăra națională de artă și tradiție moțească

La sfârșitul săptămânii trecute s-a încheiat cea de a doua ediție a „Taberei naționale de artă și tradiție moțească”, găzduită la Centrul de Agrement Arieșeni, și care a reunit 50 de copii și de tineri din județele Cluj, Argeș, Olt, Ialomita și Alba.

Programul tabărei a constat într-o serie de ateliere tematice, drumeții, vizite la obiective turistice și alte activități interactive de tabără, informează Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Alba. Tabăra s-a desșurat între 26 iulie și 1 august.

Tematica a fost legată de artă, tradiții și obiceiuri din Tara Moților, de conştientizarea tinerilor asupra nevoii păstrării valorilor naționale.

Participantii au vizitat case tradiționale moțești de la Pătrăhăițești și Scărișoara, au participat la ateliere de cioplit lemnul, de țesut, desen, pictură și pirogravură. Nu au lipsit vizitele la obiectivele turistice din zonă: atelierele meșteșugărești de la Pătrăhăițești, Ghețarul Scărișoara, Peștera Urșilor, Muzeul Flutur, Pestera Meziad, Groapa Ruginoasă și cascada Vârciorog. Au fost rememorate numele și faptele unor personaje din istoria Romaniei precum Horea, Cloșca și Crișan sau Avram Iancu.

Tabara s-a încheiat cu înmânarea diplomelor, a suporților cu fotografii și filmări din tabară și focul de tabără, mai informează instituția citată.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.