Administrație

Blaj, printre puținele oraşe în care străzile sunt stropite cu odorizant

Municipiul Blaj se numără printre primele oraşe din România în care străzile sunt stropite cu odorizant, după ce autorităţile locale au achiziţionat un utilaj care face o astfel de igienizare.

„Adio aer îmbâcsit în zilele toride de vară! Primăria Blaj a achiziţionat un utilaj cu ajutorul căruia va stropi cu odorizant străzile din oraş, municipiul de la confluenţa Târnavelor fiind printre primele oraşe din România care face o astfel de igienizare. Pentru început, stropirea străzilor cu odorizant, în zilele cele mai călduroase, se va face cu preponderenţă în zona centrală a oraşului, însă administraţia blăjeană intenţionează să extindă acest program pe toate străzile din municipiu”, se arată într-un comunicat al municipalităţii transmis, marţi, Agerpres.

Dotarea cu un autovehicul multifuncţional MAN prevăzut cu instalaţie de spălat/stropit carosabil şi udat spaţii verzi face parte dintr-un proiect mai amplu, derulat în ultimii doi ani, în cadrul căruia au fost cumpărate, până acum, maşini şi utilaje de igienizare în valoare de peste 1,4 milioane de lei.

Conform aceluiaşi comunicat, pe lângă autovehiculul multifuncţional MAN şi instalaţia de spălat/stropit carosabil şi udat spaţii verzi, au fost achiziţionate, în perioada 2018-2019, o măturătoare stradală, un sacrificator, un tractor de tuns gazon, un tocător de vegetaţie, trei refulatoare de frunze şi două maşini de tuns gazon.

„Toate eforturile pe care le depunem în acest sens vizează creşterea calităţii vieţii în oraşul nostru. Activitatea de curăţire şi de igienizare a străzilor din municipiu reprezintă doar o etapă în drumul spre atingerea obiectivului principal al comunităţii, «Blaj – oraş european»”, a afirmat, potrivit comunicatului, primarul Gheorghe Valentin Rotar.

Investiţiile în utilaje de igienizare şi întreţinere pentru domeniul public vor continua, urmând ca în perioada următoare să fie achiziţionate o maşină aspirator, un vehicul utilitar municipal de tip mediu – pentru parcuri, trotuare şi alei, iar pentru Câmpia Libertăţii este prevăzută cumpărarea unui tractor de tuns gazonul, investiţia totală fiind de aproximativ 175.000 de euro.

Autorităţile locale susţin că toate aceste dotări vor asigura baza materială necesară pentru ca municipiul Blaj să fie unul dintre cele mai curate oraşe din România, în care locuitorii şi vizitatorii să se bucure de un ambient estetic şi reconfortant.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.