Social

Un copil de 13 ani, salvat de polițiști după ce a plecat de la o stână

Un copil de 13 ani, din comuna Almaşu Mare, judeţul Alba, a fost salvat de mai multe echipe ale poliţiştilor din judeţul Hunedoara după ce a plecat de la o stână situată pe raza comunei Baia de Criş şi s-a rătăcit în drum spre casă, a informat, marţi, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ).

Potrivit verificărilor efectuate de poliţişti, copilul a fost lăsat de părinţi să presteze diverse activităţi la stâna din judeţul Hunedoara. Minorul a plecat de la stână în cursul zilei de luni şi s-a rătăcit pe drum în satul Cărăstău, el solicitând ajutor prin numărul unic de urgenţă 112.

„Imediat, patrulele de intervenţie din cadrul secţiilor de Poliţie Rurală Baia de Criş şi Crişcior au fost direcţionate în teren, minorul fiind identificat în scurt timp. Poliţiştii au luat legătura telefonic cu tatăl minorului, care a declarat că nu are posibilităţi să se deplaseze la sediul Secţiei de Poliţie Baia de Criş pentru a-şi prelua fiul. Prin urmare, poliţiştii au luat legătura cu reprezentanţii DGASPC Alba şi cu cei ai Compartimentului de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei comunei Almaşu Mare, judeţul Alba, care au preluat minorul”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, Bogdan Niţu.

Starea de sănătate a copilului a fost verificată la Unitatea de Primiri Urgenţe din municipiul Brad, din primele investigaţii rezultând că băiatul nu a fost victimă a vreunei infracţiuni.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.