Social

Ca la Arsenalul armatei. Femeie din Jidvei reținută pentru deținerea a 141 de cartușe

O femeie din Jidvei, în vârstă de 46 de ani, a fost reţinută după ce poliţiştii au descoperit la domiciliul acesteia un număr de 141 de cartuşe de arme, deţinute în mod ilegal, aceasta fiind bănuită şi de contrabandă cu ţigări, informează Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Alba.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul IPJ Alba, sprijiniţi de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale, de cei ai Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase, de poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Blaj şi de cei ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Blaj, au efectuat cinci percheziţii, în municipiul Blaj şi în comuna Jidvei, la domiciliile unor persoane bănuite de contrabandă.

Din cercetări a rezultat că, în perioada mai – august 2019, patru persoane – doi bărbaţi şi două femei, cu vârste cuprinse între 46 şi 50 de ani, ar fi comercializat, pe raza municipiului Blaj şi a comunelor limitrofe acestuia, ţigări de contrabandă.

„Cu ocazia percheziţiilor, poliţiştii au identificat 9.580 de ţigarete provenite din contrabandă şi care ar fi urmat să fie vândute. De asemenea, la locuinţa unei femei de 46 de ani, din Jidvei, poliţiştii au găsit 141 de cartuşe de arme, deţinute în mod ilegal”, se arată în comunicat.

Atât ţigările de contrabandă, cât şi muniţia au fost confiscate, iar faţă de femeia de 46 de ani a fost luată măsura reţinerii, pentru o perioadă de 24 de ore, urmând ca aceasta să fie prezentată în faţa procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Blaj, pentru dispunerea măsurilor legale.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, menţionează IPJ Alba.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.