Social

Sute de kilograme de fructe de pădure şi ciuperci, confiscate pe Transalpina, la Oașa

Aproape 900 de kilograme de fructe de pădure şi ciuperci au fost confiscate de poliţişti, iar 17 persoane au fost sancţionate contravenţional pentru nerespectarea normelor legale privind regimul de recoltare a ciupercilor şi fructelor de pădure.

Acțiunea a avut loc în cadrul unei acţiuni derulate în rândul comercianţilor ambulanţi care îşi desfăşoară activitatea pe DN67C – Transalpina, în special în zona barajului Oaşa.

Potrivit unui comunicat remis vineri Agerpres de către Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Alba, poliţiştii Secţiei 7 Poliţie Rurală Sebeş, sprijiniţi de poliţişti de investigare a criminalităţii economice, rutieră şi de jandarmi, au organizat o acţiune, cu efective suplimentare, pe DN 67C, fiind vizată, în special, zona barajului Oaşa.

„În cadrul acţiunii au fost verificaţi toţi comercianţii ambulanţi din zonă şi au fost aplicate 8 sancţiuni contravenţionale, pentru efectuarea de acte de comerţ, fără autorizaţie. Alte 17 persoane au fost sancţionate contravenţional pentru nerespectarea normelor legale privind regimul de recoltare a ciupercilor şi fructelor de pădure”, se arată în comunicatul IPJ Alba.

De asemenea, poliţiştii au depistat o autoutilitară care transporta 2,5 metri cubi de material lemnos, pentru care conducătorul auto nu a putut prezenta documente legale de provenienţă şi transport.

„În total, poliţiştii au verificat 34 de autovehicule, au aplicat amenzi în valoare de 53.100 lei, au confiscat 876 kilograme de fructe de pădure şi ciuperci, precum şi cei 2,5 metri cubi de material lemnos transportat ilegal. Acţiunile de menţinere a siguranţei publice şi creştere a siguranţei rutiere în zona Oaşa şi pe DN 67C vor continua”, au precizat reprezentanţii IPJ Alba.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.