Social

Minor depistat în timp ce conducea o mașină pe un drum public

Un băiat de 15 ani a fost depistat de poliţişti la volanul unui autoturism în timp ce se afla pe un drum public din comuna Avram Iancu, alături de minor aflându-se, pe scaunul din dreapta faţă, mama acestuia, care i-a încredinţat autoturismul pentru a-l conduce.

Potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Alba, poliţiştii Secţiei 9 Poliţie Rurală Câmpeni l-au depistat pe un minor, în vârstă de 15 ani, din comuna Avram Iancu, în timp ce conducea un autoturism pe raza comunei.

„Pe scaunul din dreapta al autoturismului a fost identificată mama minorului, în vârstă de 39 de ani, care i-a încredinţat acestuia autoturismul, pentru a-l conduce pe drumurile publice”, se menţionează în comunicat.

Faţă de minor, poliţiştii au întocmit dosar penal pentru conducere fără permis, iar faţă de mama acestuia cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de încredinţarea unui vehicul, pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere, pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane despre care ştie că nu posedă permis de conducere.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.