Administrație

Bărbat cercetat pentru că a încercat să mituiască un funcționar de la Pensii

Un bărbat din Alba este cercetat pentru dare de mită după ce a fost prins marți în flagrant în timp ce oferea suma de 100 de lei unei angajate a Casei Judeţene de Pensii Alba pentru obținerea unor bilete de tratament.

Potrivit unui comunicat al Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) – Serviciul Judeţean Anticorupţie (SJA) Alba „la I.P.J. Alba – S.I.C.E. a fost înregistrat denunţul unei angajate a Casei Judeţene de Pensii Alba, care a sesizat faptul că un cetăţean, cu ocazia depunerii unei solicitări privind acordarea unor bilete de tratament, a oferit acesteia suma de 100 lei. Denunţul a fost înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, care a dispus începerea urmăririi penale «in rem» cu privire la comiterea infracţiunii de dare de mită”, se arată în comunicat.

Ulterior, ofiţerii SJA Alba au fost delegaţi de procurorul de caz pentru efectuarea mai multor acte procedurale penale. Cu ocazia prinderii în flagrant, bărbatul a recunoscut marţi faptul că, în data de 8 august, a dat suma de 100 de lei funcţionarei de la ghişeu pentru a-i fi repartizat un bilet de tratament.

Acesta a fost condus la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, pentru cercetări privind comiterea infracţiunii de dare de mită.

În cauză, suportul tehnic a fost asigurat de ofiţerii SJU Alba.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.