Educație

Toți absolvenţii colegiului din Alba Iulia au intrat în învățământul militar superior

Toţi absolvenţii Colegiului Naţional Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia care au susţinut în această vară examene de admitere în academiile şi şcolile categoriilor de forţe ale Armatei, respectiv 95, au fost declaraţi admişi, procentajul fiind astfel de 100%.

„Toţi cei 95 de absolvenţi ai Promoţiei «Nicolae Bălcescu – 200» a Colegiului Naţional Militar «Mihai Viteazul» care au susţinut examene de admitere în academiile şi şcolile categoriilor de forţe ale Armatei, au fost declaraţi admis, procent de 100%”, se arată într-un anunţ făcut miercuri pe pagina de Facebook a unităţii de învăţământ.

Astfel, la Academia Forţelor Aeriene „Henri Coandă” Braşov au fost admişi 32 de absolvenţi (26 de băieţi şi 6 fete), la Academia Tehnică Militară „Ferdinand I„ Bucureşti au fost admişi 23 de absolvenţi (17 băieţi şi 6 fete), la Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” Sibiu alţi 26 de absolvenţi (23 băieţi şi 3 fete), iar la Academia Navală „Mircea cel Bătrân” din Constanţa au fost admişi 7 absolvenţi. Alţi trei absolvenţi (băieţi) îşi vor desăvârşi pregătirea la Institutul Medico Militar – catedra Târgu Mureş, iar trei absolvenţi la Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazul”, respectiv Universitatea Naţională de Apărare “Carol I”.

Un absolvent va urma Şcoala Militară de Maiştri şi Subofiţeri.

În acest an, au absolvit colegiul militar din Alba Iulia 100 de tineri, 5 dintre aceştia orientându-se spre facultăţi civile.

Din 2018, Colegiul a trecut din subordinea Statului Major al Forţelor Terestre în cea a Statului Major al Forţelor Aeriene.

Instituţia de învăţământ militar preuniversitar va aniversa, în noiembrie, un secol de existenţă. Înfiinţat în 1919, Colegiul Naţional Militar „Mihai Viteazul” are sediul în Alba Iulia din anul 1975. Colegiul a funcţionat iniţial la Târgu Mureş, iar în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial la Timişoara. Colegiul a fost desfiinţat în 1947 din motive politice şi reînfiinţat trei decenii mai târziu, de această dată la Alba Iulia.

În colegiu s-au pregătit 64 de promoţii, însumând peste 6.600 de tineri. În cele patru decenii, peste 4.000 de elevi au urmat la Alba Iulia cursurile acestei prestigioase unităţi de învăţământ.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.