Social

Un parapantist a căzut în Râpa Roșie. A fost găsit conștient

Un parapantist a căzut sâmbătă într-o zonă greu accesibilă de la Râpa Roşie, o rezervaţie geologică situată lângă Sebeş, la o adâncime de 10 metri, după ce a alunecat, a anunţat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba.

A fost necesară intervenţia unui elicopter pentru extragerea acestuia.

Potrivit sursei citate, pompieri ai Gărzii de Intervenţie Sebeş au intervenit în sprijinul unui echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă pentru transportul unei victime căzute într-o zonă greu accesibilă la Râpa Roşie.

„Este vorba de un parapantist, în vârstă de 49 de ani, care a alunecat într-o râpă de aproximativ 10 metri. Este conştient şi nu prezintă fracturi”, au menţionat reprezentanţii ISU Alba. Potrivit acestora, bărbatul a alunecat de pe iarbă înainte de a se înălţa cu parapanta.

Fiind o zonă greu accesibilă, victima nu a putut fi evacuată pe cale terestră. Bărbatul a fost imobilizat la orizontală şi, cu ajutorul unui pompier,a fost extras din râpă de un elicopter SMURD. El a fost transportat la UPU Alba Iulia, cu acelaşi elicopter SMURD.

Râpa Roşie este o rezervaţie geologică cu o suprafaţă de 10 hectare. Pereţii săi au înălţimi cuprinse între 80 şi 100 de metri. Apa a săpat pe un substrat variat (pietrişuri, nisipuri cuarţoase, gresii) forme ciudate: coloane, turnuri, piramide – toate de culoare roşiatică, potrivit site-ului dedicat acestei rezervaţii.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.