Social

Cel mai cunoscut dealer de etnobotanice din Alba a fost trimis la pușcărie

Un traficant de droguri din Alba Iulia a primit recent o a doua condamnare la închisoare cu executare într-un interval de un an şi jumătate, scrie adevarul.ro.

Mircea Marian Ispas trebuie să execute 5 ani şi 6 luni în regim de detenţie pentru efectuarea de operaţiuni cu produse psihoactive, respectiv deţinerea de droguri de risc.

Faptele au fost săvârşite în timp ce era judecat în primul dosar pentru infracţiuni similare. Bărbatul a ajuns la închisoare în ianuarie 2018 după o condamnare de 3 ani şi 10 luni primită tot pentru trafic de etnobotanice, alături de alţi 21 de membri ai unei grupări din Alba, Hunedoara, Cluj şi Bucureşti în urma aşa-zisei operaţiuni ”Transilvania”. Recent, Ispas Mircea Marian, considerat cel mai cunoscut traficant de etnobotanice din Alba Iulia, a primit ce-a de-a doua pedeapsă de 1 an şi 8 luni de închisoare. Prin contopire, instanţa a decis că acesta trebuie să stea 5 ani şi 6 luni la închisoare.

Cercetările efectuate de poliţiştii de la BCCO Alba Iulia au relevat faptul că acesta comercializa, în cursul anului 2017, noi substanţe psihoactive sub formă de praf, cu preţuri cuprinse între 40-100 lei gramul, în principal altor persoane care se ocupă cu vânzarea unor astfel de substanţe, de obicei în cantităţi de peste 100 grame. Pentru dovedirea faptelor a fost autorizat un investigator sub acoperire, care a cumpărat de la bărbat, prin intermediul unui colaborator, substanţe psihoactive în valoare de 4.000 de lei.

Cumpărarea autorizată a avut loc în noiembrie 2017, la un mall din Cluj-Napoca.

Articolul integral poate fi citit aici.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.