Social

O turistă din Ungaria, epuizată fizic, a fost recuperată la Rimetea

O turistă din Ungaria aflată în zona Rimetea a solicitat, luni seara, ajutor, fiind epuizată fizic, motiv pentru care în sprijinul acesteia a pornit un echipaj al Salvamont.

Potrivit reprezentanţilor Serviciului Public Salvaspeo Alba, un echipaj intervine luni seara în zona Rimetea, pentru recuperarea unei femei de circa 60 de ani, cetăţean maghiar. Aceasta este epuizată fizic şi nu prezintă vreo traumă, a precizat Claudiu Costea.

Tot la Rimetea, duminică, o femeie din Ungaria, de 59 de ani, a fost evacuată şi a primit ajutor medical după ce a suferit o entorsă în timp ce străbătea un traseu turistic de pe Masivul Piatra Secuiului.

Rimetea este o comună locuită preponderent de populaţie de etnie maghiară, iar anual mii de persoane, cu deosebire din Ungaria, vizitează zona. Cea mai mare parte din ansamblul Pietrei Secuiului, care are o altitudine de 1.128 de metri, este accesibilă doar căţărătorilor profesionişti, dar există şi un traseu turistic bine marcat.

În mai, o turistă de 50 de ani din Ungaria şi-a pierdut viaţa după ce i s-a făcut rău în timp ce se afla pe Masivul Piatra Secuiului.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.