Politică

USR Alba acuză: „Bani publici pentru apropiații lui Florin Roman”

Beniamin Todosiu, președintele USR Alba, face publică o anchetă a jurnalistei Aida Zaharia, care ar arăta cum apropiații lui Florin Roman beneficiază în mod dubios de contracte pe bani publici.

„Florin Roman are gura mare, dar, în realitate, e la fel de «mic» în  ceea ce privește transparență ca ceilalți politicieni”, comentează Beniamin Todosiu care a redat mai jost întreaga ancheta jurnalistică.

„Pe deputatul de Alba Florin Roman l-au supărat contractele pe care firma lui Dan Barna le-a obținut, prin licitație, înainte de intrarea în politica. În cazul lui Dan Barna”, spune Tudosiu, „este vorba despre fonduri europene. Acest tip de contracte sunt supuse unor verificări cât se poate de serioase, nu se compară cu contractele obținute de firma unui politician prin încredințare directă, de către o primării conduse de colegi de partid”.

Liderul USR îl acuză pe Laurențiu Alexandru Blaga, candidat PNL pentru Consiliul Local Alba Iulia, acționar unic și administrator la SC Larry Vermessungen SRL, că a beneficiat în 2016 de 7 contracte cu bani publici, în sumă totală de 77.652 lei. „Veniturile totale ale firmei în anul 2016 au fost de 131.385 lei. Asta înseamnă că 59% din veniturile firmei sale pe anul 2016 au fost bani publici”, precizează Tudosiu.

„În 2017, veniturile firmei au fost de 169.825 dar au fost 14 contracte cu bani publici, în sumă totală de 375.845 lei. Pare ciudat ca Ministerul de Finanțe să știe că ai câștigat mai puțini bani decât ai contractat cu primării sau societăți de stat”, mai comentează liderul USR Alba.

O a doua firmă nedeclarată a lui Blaga ar fi început să primească contracte cu bani publici din ianuarie 2017. Mai exact, au fost 17 contracte primite prin încredințare direct în anul 2017, în sumă totală de 504.016 lei ( în 2017, firma a avut venituri totale de 240.339 lei) iar în 2018 au mai fost alte 26 de contracte de achiziții directe în sumă totală de 259.912 lei și o singură licitație câștigată, în valoare de 66.677 lei.

În anul 2019 societatea Larry & Cory Vermessungen SRL controlată de Laurențiu Alexandru Blaga, vicepreședinte PNL Alba Iulia, ar fi primit, prin încredințare directă, 13 contracte în sumă totală de 720.000 de lei.

Însumând, prin cele două firme, Laurențiu Alexandru Blaga ar fi câștigat 68 de contracte de achiziție directă, în valoare de 2.195.699 lei și o licitație cu valoarea de 66.677 lei.

Contractele au fost acordate, mai spune liderul USR Alba, de Primăria Alba Iulia, dominată de liberali, colegii de pe lista de candidați PNL la consiliul local Alba Iulia, pentru realizarea lucrărilor în vederea înscrierii în cartea funciara a străzilor și bulevardelor din municipiul Alba Iulia. Un alt contract, a fost acordat de Primăria Gârbova, la fel, dominată de PNL, în valoare de 50.400 lei, pentru întocmirea cadastrului sistematic. „Orice partid serios, care își asumă să manifeste respect în primul rând fată de alegători, are obligația să își facă propria verificare a celor pe care îi propune pentru a gestiona resursele publice!”, concluzionează Beniamin Todosiu.

3 Comments

  1. Pingback: USR Alba revine și îl acuză pe Roman că ar fi fost „un sinecurist al statului român” – Mesagerul de Alba

  2. Pingback: Un nou șef la Cadastru: Un liberal de Alba cu afaceri chiar în domeniul cadastrului | Profit 24 TV

  3. Pingback: Orban l-a pus sef la Cadastru pe un lider local PNL, cu afaceri in domeniu si zeci de contracte cu statul – Stiri

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.