Administrație

Oncologia din Alba Iulia, tratamente de 3,9 mil. lei în primul semestru

Medicamente în valoare de peste 3,9 milioane de lei au fost asigurate în semestrul I, prin Programul Naţional de Oncologie, prin farmacia cu circuit închis, unui număr de 544 de pacienţi internaţi în Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia.

Informațiile sunt cuprinse într-un document prezentat marţi, în cadrul unei şedinţe găzduite de Instituţia Prefectului, de reprezentanţi ai Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Alba.

Astfel, potrivit documentului, la CAS Alba au fost depuse în primul semestru cereri justificative, însoţite de copii după facturile de achiziţie, în valoare de 3.868.004,07 lei, sume care s-au încadrat in creditele de angajament alocate pentru spital, în valoare de 3.870.879,39 lei. „Consumul de medicamente în semestrul I 2019, în valoare de 3.922.130,18 lei, a asigurat tratamentul pentru 554 pacienţi aflaţi în programul ce se derulează prin Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia”, se arată în raportul CAS Alba.

La data de 30 iunie se înregistrau pe stocul farmaciei cu circuit închis a SJU Alba Iulia medicamente în valoare de 1.391.570,16 lei, valoare ce se încadrează în valoarea stocului optim.

Prescrierea tratamentului specific oncologic pentru bolnavii internaţi se face în mod distinct, în condica de medicamente şi în foaia de observaţie clinică generală. Medicamentele specifice care se acordă pe perioada spitalizării bolnavilor incluşi în program se eliberează prin farmacia cu circuit închis.

Prin farmaciile cu circuit deschis din judeţ s-au eliberat în primul semestru pentru bolnavii înscrişi în programul de oncologie – activitate curentă, medicamente – în valoare de peste 5,9 milioane de lei.

Consumul pentru medicamentele Cost Volum în semestrul I a fost de peste 7,7 milioane de lei, din care peste 4,3 milioane de lei a revenit spitalului, iar diferenţa, de peste 3,3 milioane de lei, în cadrul circuitului deschis prin farmaciile aflate în relaţie contractuală cu CAS Alba.

Numărul pacienţilor care au beneficiat în judeţul Alba de tratament oncologic cost-volum a fost, în primul semestru din 2019, de 86.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.