Economie

Un sistem antigrindină care va acoperi județul Alba va deveni funcțional până la sfârșitul anului

Prefectul Mircea Duşa a anunţat, joi, că până la sfârşitul acestui an în judeţ va fi pus în funcţiune un sistem antigrindină format din 10 staţii, care să acopere zonele cu agricultură, viticultură şi pomicultură intensă din judeţele Mureş şi Alba.

„S-au alocat bani pentru acest an prin bugetul Ministerului Agriculturii pentru crearea sistemului antigrindină şi în judeţul Mureş. Va fi un centru zonal care va gestiona activitatea în judeţele Mureş şi Alba. Va fi creat un sistem antigrindină în zona Reghin, precum şi în zona de sud a judeţului, Luduş-Târnăveni, cu 10 staţii care vor acoperi toată zona de câmpie, acolo unde avem şi activităţi agricole deosebite şi culturi de viţă-de-vie iar grindina e foarte periculoasă pentru viticultură. Sper ca în scurt timp după ce obţinem avizele să începem şi lucrările la cele 10 staţii şi ele să fie puse în funcţiune până la sfârşitul acestui an”, a declarat Mircea Duşa.

Prefectul a precizat că judeţul Mureş este în faza de aprobări şi avizări, iar contractul de finanţare va fi semnat de Autoritatea Naţională pentru Sistemul Antigrindină.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.