Social

Tentativă de măritiș cu forța. Tânără din Alba dusă, împotriva voinței ei, în Timiș

O tânără din Alba ar fi fost dusă, împotriva voinţei ei, pentru o eventuală căsătorie, în judeţul Timiş, unde i s-ar fi luat telefonul pentru a nu putea să ia legătura cu familia sa.

Ca urmare a acestor suspiciuni, şase persoane sunt cercetate de către poliţişti pentru lipsire de libertate şi complicitate la lipsire de libertate.

Potrivit unui comunicat transmis, vineri, Agerpres, poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia au luat măsura reţinerii faţă de patru persoane, două femei şi doi bărbaţi, cu vârste cuprinse între 27 şi 77 de ani, toţi din Făget, judeţul Timiş, care sunt cercetate pentru complicitate la lipsire de libertate în mod ilegal, a cărei victimă ar fi fost o tânără de 25 de ani, din Sântimbru, judeţul Alba.

„În fapt, în seara zilei de 27 august, Poliţia Municipiului Alba Iulia a fost sesizată de către părinţii unei tinere de 25 de ani, din comuna Sântimbru, cu privire la faptul că, în dimineaţa aceleiaşi zile, fiica lor s-a întâlnit cu un tânăr, cu care anterior ar fi avut discuţii legate de o posibilă căsătorie şi, împotriva voinţei ei, ar fi fost dusă de acesta, cu un autoturism, în judeţul Timiş. În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au constatat că tânărul, în vârstă de 29 de ani, i-ar fi propus tinerei să iasă într-un local public, pentru a servi masa şi, împotriva voinţei sale, ar fi dus-o în Recaş, judeţul Timiş, la o locuinţă a părinţilor săi. Se pare că tânărul s-ar fi manifestat violent şi i-ar fi luat telefonul fetei, împiedicând-o să ia legătura cu familia”, se arată în comunicatul dat publicităţii de către Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Alba.

Ulterior, tânăra a putut lua legătura cu familia şi a fost lăsată să plece din locuinţa familiei tânărului, fără a fi victima unei alte infracţiuni. Aceasta a fost găsită de poliţişti pe raza municipiului Lugoj şi a fost redată familiei.

Patru dintre persoanele vizate de anchetă au fost reţinute, pentru o perioadă de 24 de ore, urmând să fi prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru dispunerea măsurilor legale, iar două se sustrag cercetărilor şi sunt căutate, în continuare, de poliţişti.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.