Politică

Florin Roman spune că PSD îi umilește veteranii de război

Deputatul liberal de Alba Florin Roman susţine, într-un comunicat, că „PSD îi umileşte” pe veteranii de război, după ce, marţi, senatorii social-democraţi din Comisia pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională s-au opus unui proiect legislativ pe care el l-a iniţiat.

Proiectul prevede indexarea anuală cu rata inflaţiei a indemnizaţiilor primite de invalizii, veteranii şi văduvele de război.

„Astăzi (marţi – nota red.), la Comisia pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, din Senat, parlamentarii din PSD s-au opus unui proiect legislativ, pe care l-am iniţiat ca parlamentar PNL, care prevedea indexarea anuală cu rata inflaţiei a indemnizaţiilor primite de invalizii, veteranii şi văduvele de război”, afirmă Florin Roman.

Potrivit liberalului, rata media anuală a inflaţiei pentru 2018 a fost de 4,6%, ceea ce ar însemna că, în cazul veteranilor de război şi văduvelor de război, majorarea ar fi de 27 de lei, în condiţiile în care indemnizaţia lor este în prezent de doar 600 de lei lunar.

La 1 Decembrie 2018, în România mai trăiau 7.027 veterani de război, din care 103 invalizi de război, 389 văduve de război şi 57.530 văduve de veterani de război.

„Numărul veteranilor din cel de-Al Doilea Război Mondial scade vertiginos, deoarece aceştia au peste 90 de ani. De la terminarea războiului au trecut mai mult de 74 de ani. Să-i preţuim atât timp cât mai sunt printre noi”, a mai afirmat parlamentarul PNL.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.