Mozaic

Sâmbăta, zi de lucru? Nu chiar! Inițiatorii proiectului de lege fac precizări

După apariția în media a știrilor potrivit cărora săptămâna de lucru ar putea reveni, în intenția unui proiect de lege inițiat de câțiva parlamentari liberali, la 6 zile pe săptămână, deputatul Dan Vîlceanu anunță că intenția propunerii nu este de prelungi timpul de lucru.

„Circulă o informație, interpretată stupid de niște pesediști, asupra căreia vreau să fac niște precizări”, spune, pe contul său de Facebook, deputatul Vîlceanu, care precizează: „Nu am depus nici un proiect în care sâmbăta devine zi lucrătoare. Proiectul de lege pe care l-am propus nu schimbă cu nimic programul de lucru de 40 de ore, ci se referă strict la orele suplimentare care sunt și rămân opționale”.

Potrivit inițiatorului, proiectul de lege nu impune obligații nici pentru angajați, nici pentru angajatori, ci doar permite celor două părți să își facă programul așa cum doresc. În opinia lui Vîlceanu, angajatorii își rezolva astfel deficitul de personal în perioade aglomerate, iar angajatul primește mai mulți bani dacă dorește să lucreze într-o zi de repaus.

Dan Vîlceanu preciează că „orele suplimentare sunt opționale, angajatul alege dacă lucrează sau nu, angajatorul nu-l poate obliga, iar proiectul meu nu schimbă acest lucru. Oferă doar posibilitatea plății în bani și nu cu timp liber în cazul în care orele suplimentare sunt prestate într-o zi de repaus săptămânal”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.