Educație

Colegiul Naţional Militar „Mihai Viteazul”, în plină modernizare

Colegiul Naţional Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia, care, în 1 noiembrie, va aniversa 100 de ani de la înfiinţare, şi-a întâmpinat elevii, din care 120 de „boboci”, în „haine noi”, fiind modernizate toate spaţiile interioare şi devenind astfel o şcoală europeană din toate punctele de vedere.

Deţinător al titlului de „Şcoală europeană” în 2006, 2012, 2015 şi 2018, Colegiul Naţional Militar „Mihai Viteazul”, care funcţionează în actualul sediu din Alba Iulia din anul 1975, a fost supus unui amplu proces de modernizare a clădirilor.

„Am început, încă, de anul trecut, cu partea exterioară, cu anveloparea clădirilor. Anul acesta, am reuşit să modernizăm toate spaţiile care servesc elevilor. Mă refer la săli de clasă, laboratoare, cabinete, dormitoare, grupuri sanitare. Acum, într-adevăr, nivelul la care am ajuns este unul, zic eu, mulţumitor, care ar face faţă cu mândrie tuturor solicitărilor”, a afirmat, luni, la deschiderea anului şcolar 2019-2020, comandantul colegiului, colonel Marcel Domşa.

El a adăugat că în următorul an va fi reabilitat pavilionul în care se află sala de mese.

„Este o investiţie foarte mare, de aproximativ 1,5 milioane de lei, şi care are termen de execuţie 500 de zile, deci, undeva, spre sfârşitul anului 2020 (ar trebui finalizată – n.r.). Eu sper, din câte am vorbit şi cu proiectantul, şi cu executantul, ca la finele anului şcolar să o dăm în folosinţă. Va fi o sală de mese ultramodernă”, a spus Marcel Domşa.

Comandantul unităţii a menţionat că va fi modernizată, de asemenea, şi baza sportivă.

În noiembrie, colegiul militar albaiulian va aniversa 100 de ani de existenţă, perioadă în care a pregătit aproximativ 7.000 de absolvenţi.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.