Social

Cum s-a întâlnit după gratii Traian Berbeceanu cu doi deținuți investigați de el

În timp ce se afla în arest preventiv, Traian Berbeceanu, fost șef al Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Alba Iulia, s-a întâlnit la subsolul Înaltei Curți de Casație și Justiție cu doi deținuți pe care chiar el îi băgase la închisoare.

Reacția acestora a fost surprinzătoare, a povestit Berbeceanu în emisiunea „În fața ta” de la Digi24.

„Eram la Înalta Curte și se judecase plângerea mea împotriva prelungirii arestării preventive. Am coborât la subsolul Înaltei Curți, așteptam mașina să mă ducă în Arestul Central până în momentul pronunțării deciziei instanței. În curte a intrat o mașină de transport deținuți. Au fost coborâți mai mulți. Am recunoscut 2 persoane pe care eu și echipa mea le cercetaserăm. Polițiștii care-mi asigurau escorta s-au panicat și au făcut un scut împotriva acestora. Au fost foarte surprinși – și eu am fost – când au trecut prin dreptul nostru și mi-au strigat „Să nu te lași, comisare! Să fii tare!” Asta a fost reacția lor”, a povestit Berbeceanu.

Victima unei înscenări dejucate, Traian Berbeceanu a fost achitat de instanță. Însă faptul că un polițist incomod poate ajunge să fie anchetat și arestat ca urmare a unor probe falsificate a constituit un episod intimidant pentru ceilalți polițiști.

Traian Berbeceanu prezintă, la Bookfest, modul în care lucrează crima organizată

„Am senzația tot mai pregnantă că polițiștii, cei aflați pe teren la contact direct cu societatea sunt timorați. Acționează timid, nu se mai simt protejați. Am discutat cu foști colegi din echipa mea și cu foști colegi din echipa de combatere a crimei organizate despre reacția asta foarte timidă. Răspunsul lor a fost că nu mai au determinarea de a se implica și de a mai risca pentru că niciunul nu vrea să devină un nou caz Berbeceanu. Nu am nici cea mai mică urmă de bucurie că m-am pensionat. Aș fi vrut să mai rămân în sistem, aș fi putut prin expertiza dobândită să mai fiu util Poliției naționale”, a spus Berbeceanu.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.