Social

„Salvați Copiii” a donat aparatură pentru neonatologia spitalelor din Alba Iulia și Sebeș

Maternităţile spitalelor din Alba Iulia şi Sebeş au fost dotate de „Salvaţi Copiii România” cu aparatură în valoare de 18.000 de euro, vitală pentru salvarea prematurilor, informează un comunicat de presă.

Secţia de neonatologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Alba Iulia beneficiază de un ventilator neonatal standard, primul de acest tip pe care îl va avea secţia, menţionează sursa citată. De asemenea, Secţia de neonatologie a Spitalului Municipal Sebeş a fost dotată cu cinci kituri pentru a putea asigura nou-născuţilor ventilaţie de tip Bubble CPAP.

„Donaţia Organizaţiei ‘Salvaţi Copiii’, un ventilator neonatal, care realizează mai multe moduri de ventilare, atât invazive, cât şi noninvazive, este de o importanţă majoră pentru a asigura suportul respirator necesar copiilor născuţi prematur, aflaţi în stare gravă. Este primul ventilator de acest tip în Secţia de neonatologie a spitalului nostru”, a afirmat, potrivit comunicatului, Lioara Voinescu, medic neonatolog la spitalul din Alba Iulia.

În cazurile grave, ventilatorul neonatal este deosebit de important pentru a asigura terapia necesară în primele ore de viaţă, până la transferul către o maternitate de grad superior sau pentru a asigura tratarea copilului.

În anul 2018, în maternitatea SJU Alba Iulia s-au născut peste 1.100 de copii, dintre care 173 prematuri. 19 dintre aceştia au reprezentat cazuri grave şi au necesitat transferul către maternităţi de gradul III, pentru ceilalţi peste 150 de prematuri existând condiţiile de asigurare a tratamentului necesar până la externare. În prezent, maternitatea din cadrul SJU Alba Iulia are gradul II a, fiind demarate procedurile pentru a creşte la gradul II b.

Suma totală a dotărilor realizate de „Salvaţi Copiii” în Alba se ridică în 2019 la aproximativ 18.000 de euro, organizaţia ajungând anterior în judeţ cu aparatură în valoare de 21.000 de euro, arată comunicatul.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.