Social

Control la pădure. Polițiștii au constatat cinci infracțiuni și numeroase contravenții

În ultima săptămână, polițiștii, jandarmii și silvicultorii au făcut 51 de controale în teren şi pe drumurile publice. Poliţiştii au aplicat 104 amenzi şi au confiscat aproape 300 de metri cubi de material lemnos, informează un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba.

Acțiunea de control s-a realizat în întregul judeţ, urmărindu-se prevenirea și combaterea tăierilor ilegale de arbori, precum și a faptelor ilegale asociate din exploatarea, circulația, depozitarea, prelucrarea primară și comercializarea materialului lemnos, precizează polițiștii.

La acţiune au participatși jandarmi şi specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Alba și din ocoalele silvice din județ.

Cu această ocazie au fost efectuate șapte controale în fondul forestier, 43 pe drumurile publice şi două în locuri de depozitare şi de comercializare a materialului lemnos şi au fost verificate, în trafic, 258 de autovehicule și 9 căruţe, precizează polițiștii.

S-au dat 104 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 44.295 lei, din care 11 la Legea 171 din 2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice şi au confiscat 294 metri cubi de material lemnos. Totodată, polițiștii au constatat cinci infracțiuni, din care două la Codul Silvic.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.