Mozaic

Curtea de Apel Alba Iulia a decis restituirea dosarului „Carpatica Asig” la DIICOT

Curtea de Apel (CA) Alba Iulia a admis miercuri contestaţiile declarate de inculpaţii din dosarul Carpatica Asig, printre care omul de afaceri Ilie Carabulea şi fiul acestuia, Oprea Nicolae, şi, procedând la o nouă judecată, a decis restituirea cauzei la DIICOT.

Instanța a decis că „rechizitoriul este neregulamentar întocmit”, potrivit conţinutului încheierii remis Agerpres.

Instanţa a admis contestaţiile declarate de inculpaţii Ilie Carabulea, Oprea Nicolae Carabulea, Angela Toncescu, Georgeta Crideanu, Gheorghe Năşărău, Ana Popa, Romticket SA şi S.C. Carpatica ASIG S.A. împotriva încheierii pronunţată la Tribunalul Sibiu de judecătorul de cameră preliminară, prin care care s-a dispus, în iunie, începerea judecăţii cauzei în acest dosar.

Instanţa CA Alba Iulia a desfiinţat respectiva încheiere finală de cameră preliminară şi, în parte, încheierea intermediară pronunţată de judecătorul de cameră preliminară în luna mai şi, procedând la o nouă judecată, în aceste limite, „restituie cauza la Parchetul (…) şi aceasta atrage imposibilitatea stabilirii obiectului sau limitelor judecăţii”.

De asemenea, CA Alba Iulia a constatat nulitatea absolută a punerii în executare a măsurilor de supraveghere tehnică încuviinţate în cauză, excluzând din materialul probator toate procesele-verbale de consemnare a rezultatelor activităţilor de supraveghere tehnică menţionate.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.