Sănătate

Facebook va testa în Australia ascunderea like-urilor

Facebook va urma exemplul platformei Instagram, ascunzând numărul de like-uri pe care utilizatorii îl primesc la postări, în cadrul unui experiment efectuat în Australia, scrie BBC.

Începând de vineri, unii utilizatori australieni nu vor mai putea vedea numărul de like-uri sau de reacții pe care ceilalți utilizatori le primesc. Schimbarea controversată a fost încercată și de platforma soră Instagram, în mai multe țări, din iulie.

Facebook susține că înlăturarea like-urilor reprezintă o încercare de a reduce presiunea socială la care sunt supuși utilizatorii. Oamenii vor putea să vadă în continuare câte like-uri primesc la propriile postări.

Este vorba „despre a scoate numărul din ecuație, pentru ca oamenii să se poată concentra pe calitatea interacțiunilor și pe calitatea conținutului, mai degrabă decât pe numărul de reacții”, a declarat purtătoarea de cuvânt Mia Garlick pentru Associated Press.

Garlick a spus că firma s-a consultat cu experți în domeniul sănătății psihice și cu grupurile anti-bullying înainte de a lua decizia.

Luna aceasta, un inginer din Hong Kong a scris pe blogul său că a descoperit un cod prototip în aplicația de Android de la Facebook care sugera că această setare era testată. Facebook a refuzat să comenteze.

Instagram nu a făcut publice datele din propriile sale experimente din Australia, Noua Zeelandă, Brazilia, Canada, Japonia, Italia și Irlanda.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.