Social

Un „prichindel” a devenit mascota Teatrului de Păpuși din Alba Iulia

Teatrul de Păpuşi „Prichindel” din Alba Iulia, care a împlinit în această lună 67 de ani de la înfiinţare, a primit „în dar” la aniversare o mascotă, realizată de către scenograful Raluca Maria Aioniţoaie.

Mascota a fost prezentată în premieră în cadrul unei conferinţe de presă desfăşurată vineri la Museikon.

„În septembrie, Teatrul de Păpuşi Prichindel îşi aniversează ziua de naştere. A fost înfiinţat pe data de 1 septembrie, dar noi ţinem şi pe 28 septembrie, dată când a avut loc prima premieră. A împlinit 67 de ani şi, de ziua sa, a primit în dar o mascotă veselă şi simpatică. (…). Prin primăvară, ne-a venit ideea de a face o mascotă. Denumirea teatrului era importantă, era clar că ne dorim un prichindel. În concurs au fost depuse cinci proiecte, iar din juriu au făcut parte, pe lângă cei din Teatru, şi doi copii”, a afirmat managerul instituţiei, Ioana Bogăţan.

A fost declarată câştigătoare mascota prezentată de către Raluca Maria Aioniţoaie, ea fiind sprijinită apoi în materializarea schiţei de către Remus Gabor.

„Construirea mascotei a costat în jur de 9.000 de lei, iar schiţa 1.500 de lei”, a precizat Ioana Bogăţan.

Mascota, ce întruchipează un băieţel cu părul cârlionţat care ţine în mâna dreaptă mai multe baloane care întruchipează personaje cunoscute de copii, va fi amplasată la intrarea în foaierul teatrului, unde cei mici se pot, dacă doresc, şi fotografia alături de ea.

În altă ordine de idei, noua clădire, extinsă şi modernizată, a Teatrului va fi inaugurată în preajma Zilei Naţionale, a precizat administratorul public al judeţului Alba, Dan Popescu.

După patru ani în care au fost obţinute toate avizele necesare şi doi ani de reabilitare efectivă, „de la rădăcină”, a clădirii, inundată în anii 70 de apele revărsate ale râului Mureş, Teatrul de Păpuşi va funcţiona astfel într-un sediu modernizat.

Teatrul de Păpuşi „Prichindel” a fost înfiinţat, în 1952, de către Ministerul Culturii, ca teatru de păpuşi profesionist, cu personalitate juridică. Din anul 1995, instituţia aparţine de CJ Alba.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.