Administrație

Viceprimarii Albei Iulia, la pas prin „Lumea Nouă”

Viceprimarul cu atribuții de primar Voicu Paul, însoțit de viceprimarii Gabriel Pleşa, Raul Tudorașcu, a luat astăzi la pas una dintre „zonele problematice ale oraşului” pentru a afla direct de la oameni care sunt problemele locului, se arată într-o informare a Primăriei Alba Iulia.

Reprezentanții ,unicipalității au stat de vorbă cu membrii comunității locale şi cu unul dintre reprezentanţii ei în Consiliul Local, Niculita Bumbu. Subiectele de discuție au fost multe, de la parcări la drumuri şi extinderea reţelei de gaze, de la identificarea de noi locuri pentru colectarea de deşeuri până la acte de proprietate sau de identitate. „Însă pentru fiecare s-a găsit, punctual şi o soluţie, aplicabilă în viitorul imediat”, dau asigurări reprezentanții Primăriei.

„Indiferent că îi zicem Lumea Nouă, zona urbană marginalizata sau ţigănime, modul cel mai eficient de a descoperi şi rezolva problemele este să îi asculţi pe oamenii locului, să îi înţelegi şi să îi ajuţi cu ce au ei nevoie, efectiv, nu doar cu un pliant. Am stat mai bine de o oră cu ei, în ploaie, i-am ascultat pe toţi cei care au vrut să participle şi au avut ceva de zis şi suntem gata să trecem la etapa de acţiuni concrete. Colegii din departamentele tehnice ştiu exact ce au de făcut şi, de mâine dimineaţă chiar, se vor şi apuca de treabă. Suntem realişti şi nu ne imaginăm că se pot face minuni peste noapte, de aceea nici nu le aşteptăm, ci încercăm noi înşine să schimbăm lucrurile în bine pentru comunitatea de acolo”, a declarat Voicu Paul.

Următoarea întâlnire cu oamenii din Lumea Nouă a fost programată pentru 11 octombrie, când primele acţiuni şi primele rezultate vor fi deja vizibile.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.