Educație

Breaz: „Trebuie să ne gândim întotdeauna să şi dăm ceva înapoi”

Ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale, Daniel Breaz, a afirmat, luni, la deschiderea anului universitar 2019-2020 la Universitatea “1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, că învăţământul din România este unul „de calitate”, el apreciind, totodată, tinerii care aleg să studieze în ţară.

„Mă bucur pentru tinerii care au ales (universitatea n.r.) Alba Iulia şi mă bucur, în primul rând, pentru tinerii care au ales să studieze în România, să rămână acasă. De ce spun acest lucru? Întotdeauna în momentul în care doreşti să rămâi, să te formezi, să îţi creezi o carieră acasă, şi acasă spun în ţară, e un lucru, cel puţin pentru mine, îmbucurător”.

Daniel Breaz, care este rector al Universității „1 Decembrie 1918”, din 2012, a afirmat că nu poate decât să se bucure că peste 2.000 de studenţi încep anul I aici, într-un moment în care, a susţinut acesta, „multe universităţi nu se dezvoltă şi nu merg foarte bine”.

Înfiinţată în 1991, când avea o singură facultate, cea de Ştiinţe Umaniste, cu specializările Istorie şi Teologie Ortodoxă, şi un Colegiu Tehnic şi Economic, Universitatea de stat din Alba Iulia are în prezent cinci facultăţi – de Istorie şi Filologie, Ştiinţe Economice, Ştiinţe Exacte şi Inginereşti, Drept şi Ştiinţe Sociale, Teologie Ortodoxă.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.