Social

Rata şomajului în Alba este în ușoară creștere, a ajuns la 2,93%

Rata şomajului a fost în uşoară scădere în Alba în august faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, dar în creştere faţă de luna anterioară, aceasta fiind influenţată de înregistrarea absolvenţilor unităţilor de învăţământ în evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM).

Potrivit unui comunicat de presă al AJOFM Alba, la sfârşitul lunii august, rata şomajului în județul Alba a fost de 2,93%, cu 0,45% sub valoarea înregistrată la finele aceleiaşi luni a anului 2018.

Faţă de iulie, s-a înregistrat o creştere cu 0,11%, „tendinţa uşor ascendentă a ratei şomajului fiind influenţată de înregistrarea absolvenţilor unităţilor de învăţământ în evidenţele AJOFM”. Numărul total de şomeri înregistraţi la finele lunii august, 4.932, a crescut cu 186 faţă de cel de la finele lunii anterioare.

Din totalul şomerilor, 1.389 au fost şomeri indemnizaţi şi 3.543 neindemnizaţi.

Cei mai mulţi, 3.168, provin din mediul rural, iar 1.764 din mediul urban.

Categoria de vârstă dominantă este cea între 40 şi 49 de ani, cu 1.321 de şomeri. Urmează cei din grupa de vârstă 30-39 de ani, 942 de şomeri, la polul opus aflându-se persoanele între 25 şi 29 de ani, 279 de şomeri.

Şomerii cu studii gimnaziale şi cei cu nivel de instruire primar au o pondere însemnată în totalul şomerilor înregistraţi în evidenţele AJOFM Alba, respectiv 72,72%, mai arată sursa citată.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.