Administrație

Se mai dă șpagă în spitale? Ce spune ministrul Sănătății

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea a declarat, joi dimineață, la Satu Mare, cu privire la mita în spitalele din România, că acest obicei încă mai există, însă nivelul a scăzut.

Fenomenul nu va dispărea decât în timp, a punctat Pintea, la ediţia a II-a a Conferinţei de îngrijire a pacientului „Rolul comunicării în îngrijirea pacientului – Comunicarea devine o artă atunci când vine din inimă”, de la Satu Mare. La evenimentul care ţine două zile sunt înscrişi peste 300 de medici, atât din ţară cât şi din străinătate.

„Informaţiile mele sunt că da (nota red.: există șpagă). Avem un chestionar de feek-back pe care îl prelucrăm. Raportul acesta se publică pe site-ul ministerului, dar în afara acestor cifre seci eu am acces şi la date mai multe şi pot să văd şi spitalele unde se percepe declarativ, pentru că pacienţii spun asta. Nivelul a scăzut, era de aşteptat să scadă. Nu va dispărea acest fenomen, decât poate în timp, dar suntem de vină cu toţii, şi pacienţi şi personalul medical”, a declarat ministrul Sănătății.

„Mă întreba cineva dacă sunt de acord cu ceea ce se întâmplă la Spitalul Judeţean Bistriţa, în sensul că managerul a instituit o regulă cum că pacienţii semnează la intrarea în spital că nu vor da şpagă. Cineva mă întreba de ce nu şi personalul medical? Personalul medical are un regulament de ordine interioară, are o fişă a postului în care nu scrie că trebuie să pretindă, dimpotrivă. Spuneam de multă vreme că, dacă fiecare ar respecta cee ce e scris în fişa postului, lucrurile ar sta altfel”, a mai spus Sorina Pintea.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.