Sănătate

Jurnalist CNN, despre munții Apuseni: „Cel mai bine păstrat secret din Europa de Est”

„Cel mai bine păstrat secret din Europa de Est”. Aşa descriu jurnaliştii de la CNN Munţii Apuseni, într-un articol despre cele mai frumoase 20 de locuri din Europa.

Impresionaţi de munţii împăduriţi şi peşterile care apar la tot pasul, ziariştii americani pun Apusenii pe unul dintre locurile fruntaşe în topul lor.

„Timpul stă pe loc aici”, spun ei, în timp ce laudă aerul curat şi viaţa sălbatică. Valea Loarei, lacurile din Finlanda, parcurile naţionale din Polonia şi Ungaria apar şi ele în topul celor mai frumoase locuri din Europa, recomandate de CNN.

„Acesti munti sunt izolati, cu paduri stravechi si pesteri de calcar care coboara in rauri subterane la fiecare pas. Timpul sta in loc aici si avand prea putine lucruri de facut, nu iti ramane decat sa respiri aerul cu miros de pin si sa admiri salbaticia din jur. Lupii se plimba printre copaci, iar acvilele planeaza deasupra”, incheie ziaristul.

Lista celor mai frumoase 20 de locuri din Europa publicat de CNN Travel prezinta locuri mai putin cunoscute, dar care nu trebuie ratate. Pe lista mai gasim: Lake Inari (Finlanda); Lofoten Island (Norvegia); Unst, Shetland Isles (Scotia); Zagori (Grecia); Yorkshire Dales (Anglia); Loire Valley (Franta); Picos de Europa (Spania); Adelboden (Elvetia); Henne Strand, West Jutland (Danemarca); Bavarian Forest National Park (Germania); Hoge Veluwe National Park (Olanda); Union Hall (Irlanda); Barmouth, Wales Lake Bohinj (Slovenia); Susak (Croatia); Hortobagy National Park (Ungaria); Bia£owieza National Park (Polonia); Jurkalne Seashore Bluffs (Letonia) si Lake Vattern (Suedia).

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.