Politică

Trece sau nu moțiunea? Cum se vede situația în teritoriu

Preşedintele PNL Bistriţa-Năsăud, Ioan Turc, a declarat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, că nu se pronunţă asupra şanselor de reuşită ale moţiunii de cenzură, dar că partidul „nu riscă absolut nimic” dacă această iniţiativă va eşua, pentru că liberalii vor continua să facă opoziţie.

„Nu-mi place să joc la cacealma. Acum, ce ar trebui să fac, să zic că trece, să zic că nu trece? Nu ştiu dacă trece sau nu. Ceea ce ştiu este că, în mod cert, parlamentarii PNL vor fi cu toţii la moţiune şi vor vota la vedere. În rest, nu îmi pun eu obrazul pentru nimeni altcineva”, a spus Turc .

„PNL nu riscă absolut nimic (dacă nu trece moţiunea – nota redacției), partidul şi-a făcut datoria, îşi face datoria. Suntem partid de opoziţie, am observat că avem guvern minoritar şi nefuncţional şi facem ceea ce legea, ceea ce Constituţia ne permite: am depus o moţiune de cenzură. Ne batem pentru ca această moţiune de cenzură să treacă. E foarte probabil ca această moţiune de cenzură să treacă. Ce vom face noi dacă nu trece? Vom face opoziţie, în mod evident, în continuare”, a mai spus liderul PNL.

Liderul judeţean al PNL consideră că această moţiunea de cenzură „nu reprezintă o urgenţă pentru PNL, reprezintă o urgenţă pentru România” şi a enumerat o serie de măsuri pe care PNL ar avea obligaţia să le implementeze, dacă va prelua guvernarea: reducerea numărului de ministere la maximum 15-16, abrogarea în totalitate a OUG 114/2018, regândirea pensiilor speciale, eliminarea supraaccizei la carburanţi şi a supraimpozitării contractelor de muncă cu timp parţial.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.