Social

Cugir. Scriitoare în vârstă de 10 ani își lansează prima ei carte, „Domnul Murdărel”

Vineri, 18 octombrie 2019, Centrul Cultural Cugir găzduieşte începând cu ora 17.00 un eveniment editorial de excepţie, generat de micuţa scriitoare a oraşului Cugir, în vârstă de numai 10 ani, Eva Anastasia Maria Curea.

„Sunt Eva Anastasia Maria Curea şi vă invit cu mic, cu mare, în sala mare a Centrului Cultural Cugir, la lansarea primei mele cărţi pentru copii – Domnul Murdărel- publicată la editura Minela” – este textul care însoţeşte invitaţia la eveniment, semnată chiar de autoare.

Elevă a Şcolii Gimnazială nr. 3 din Cugir, susţinută şi încurajată de familie dar şi de învăţătoarea Ileana Stanciu, Eva Anastasia Maria Curea vine în faţa cititorilor cu prima sa carte intitulată Domnul Murdărel, o carte pentru copii dar care poate fi citită cu aceeaşi plăcere şi încântare şi de părinţi, bunici sau oricine iubeşte cartea şi copilăria, indiferent de vârstă.

Evenimentul editorial va debuta cu o scenetă inspirată de aventurile Domnului Murdărel, scenetă pusă în scenă de prietenii mai mari ai Evei, Hermina Dismacek şi Vasile Dumitru. Va urma prezentarea cărţii de către toţi cei care au simţit că Eva Anastasia Maria Curea este un copil talentat şi inspirat care cu siguranţă va mai veni în faţa cititorilor şi cu alte creaţii literare. Aceştia sunt: Claudia Minela – manager la Editura Minela din Bucureşti, Stela Ţârlea – director la Şcoala Gimnazială nr. 3 Cugir, Ileana Stanciu – învăţătoarea Evei, Daniela Paleogianni – artist plastic, Luminiţa Cebotari – profesor dr. în filologie, Dumitru Vasile şi Hermina Dismacek – realizatori de emisiuni culturale. Vor vorbi apoi despre carte şi autoare părinţii săi, ei fiind cei care o cunosc cel mai bine, cei care au susţinut-o şi încurajat-o dându-i curajul de a prezenta public această primă creaţie literară a sa. Evenimentul se va încheia cu o sesiune de autografe şi cu bucuria de a fi împreună la apariţia unei noi cărţi pentru copii – „Domnul Murdărel”, autor Eva Anastasia Maria Curea.

Lansarea cărţii „Domnul Murdărel” este organizată de Consiliul Judeţean Alba, Primăria Oraşului Cugir, Biblioteca Judeţeană „Lucian Blaga” Alba şi Centrul Cultural Cugir şi face parte din proiectul 4.9. Lansări de carte din Programul managerial 2017-2020 al Bibliotecii Judeţene „Lucian Blaga” Alba. Intrarea la eveniment este liberă iar cei prezenţi pot achiziţiona cartea împreună cu autograful autoarei.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.