Social

Cu autoutilitara la plimbare. Băut și fără permis de conducere

Un bărbat din Ighiu a furat o autoutilitară și a condus-o fără a avea permis și fiind sub influența băuturilor alcoolice. Aventura acestuia a fost oprită de polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Blaj, care l-au depus în arest, informează Inspectoratul de Poliție Județean Alba.

La data de 20 octombrie 2019, în jurul orei 4, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Blaj au oprit, pentru control, o autoutilitară condusă de un bărbat de 32 de ani, din Ighiu, județul Alba.

Cu ocazia verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule și era sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării acestuia cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,33 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În plus, polițiștii au constatat că autoutilitara condusă de acesta aparține unei persoane din comuna Ighiu și fusese furată din fața unui imobil din comună unde proprietarul o lăsase cu portierele neasigurate și cu cheile în contact.

Se pare că bărbatul care a sustras-o intenționa să ajungă în municipiul Târgu Mureș.

Polițiștii i-au restituit autoutilitara persoanei păgubite, înainte ca aceasta să-și dea seama că îi fusese furată.

Bărbatul s-a ales cu un dosar penal pentru furt în scop de folosință și conducere fără permis, iar polițiștii l-au reținut, pentru o perioadă de 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de luni, să-l prezinte în fața magistraților din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Blaj, pentru dispunerea măsurilor legale.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.