Social

Incendiu montan de pădure, lichidat după două zile de intervenție

Un incendiu care a mistuit 15 hectare de pădure într-o zonă greu accesibilă din Alba, pe raza comunei Poşaga, a fost lichidat marţi, după două zile de intervenţie a zeci de pompieri, sprijiniţi de jandarmi, voluntari şi pădurari.

Incendiul, care a fost observat duminică dintr-un elicopter al Inspectoratului General de Aviaţie, în timp ce se derula o acţiune umanitară în Apuseni, a fost lichidat marţi după-amiaza, a informat adjunctul şefului Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba, colonel Ovidiu Costea.

Potrivit acestuia, după ce luni au fost cuprinse de flăcări 15 hectare, marţi nu au fost înregistrare alte suprafeţe afectate de incendiu, acţiunile de stingere fiind concentrate pe focarele existente în interiorul perimetrului iniţial.

În ambele zile, au acţionat câte 25-30 de forţe, cu mijloace de primă intervenţie specifice unei asemenea acţiuni derulate în zonă muntoasă. Pe lângă pompierii trimişi de la Alba Iulia, Aiud şi Cîmpeni, au intervenit şi câte cinci subofiţeri ai Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Alba, voluntari de la SVSU Poşaga şi reprezentanţi ai Ocolului Silvic din zonă.

Nu este pentru prima dată când au loc incendii în pădurile din Poşaga, în urmă cu doi ani acţionându-se pentru stingerea focului inclusiv cu un elicopter echipat cu un dispozitiv Bambi-Bucket.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.