Mozaic

Eficiența dispozitivelor de bruiaj: peste 60.000 de euro furați din autoturisme

Bani şi bunuri în valoare de peste 60.000 de euro au fost sustrase în ultimele luni din autovehicule din Bucureşti, Bacău, Oradea, Târgovişte şi Alba Iulia, prin folosirea unor dispozitive care bruiază sistemele de închidere centralizată, patru persoane fiind reţinute de poliţiştii din Alba.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliție Județean Alba, „ancheta poliţiştilor din Alba Iulia a pornit după ce, la data de 12 septembrie 2019, un bărbat a sesizat faptul că i-a dispărut suma de 30.000 de euro şi 30.000 de lei, din autoturismul de lux pe care-l lăsase în parcarea unui service din Alba Iulia. Astfel, au fost identificaţi doi bărbaţi, unul în vârstă de 45 de ani, din municipiul Arad, şi unul în vârstă de 35 de ani, din municipiul Bucureşti, care ar fi urmărit autoturismul până la locul de parcare, unde ar fi acţionat dispozitivele pentru bruiajul semnalului telecomenzii de închidere centralizată a autoturismului şi ar fi sustras suma de bani pregătită de proprietar pentru plata unei tranzacţii imobiliare”, arată Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Alba.

Din cercetări a rezultat că, în perioada iulie – octombrie, cei doi indivizi, acţionând împreună sau individual, ar mai fi săvârşit încă cinci astfel de furturi, în Bucureşti, Bacău, Oradea şi Târgovişte, cauzând în prejudiciu de peste 30.000 de euro, constând în sume de bani, bijuterii şi alte obiecte de valoare.

De asemenea, s-a stabilit că o parte din sumele furate ar fi fost transferate, prin intermediul unor servicii specializate în transfer de bani, în conturile unei tinere de 20 de ani, din Arad, fiica unuia dintre bărbaţi, şi în conturile unei tinere de 31 de ani, din Arad. Banii ar fi ajuns şi în conturile unei societăţi comerciale din Arad, administrată de unul dintre bărbaţi şi de cele două femei.

În cursul zilei de miercuri, poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, au efectuat 11 percheziţii, în judeţele Arad, Timiş, Sălaj şi în municipiul Bucureşti, pentru documentarea activităţii infracţionale a persoanelor bănuite de furt calificat, tăinuire şi favorizarea infractorului., fiind găsiţi bani, bijuterii şi două dispozitive folosite la bruiajul semnalelor de telecomandă.

Poliţiştii au reţinut patru persoane, respectiv cei doi bărbaţi bănuiţi de faptele de furt calificat şi cele două femei bănuite de tăinuire şi favorizarea făptuitorului.

Potrivit IPJ Alba, cei doi bărbaţi vor fi prezentaţi joi Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru dispunerea măsurilor legale.

În documentarea activităţii infracţionale, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia au fost sprijiniţi de poliţiştii Direcţiei Operaţiuni Speciale, de poliţiştii de investigaţii criminale şi de cei de investigare a criminalităţii economice din cadrul IPJ Alba.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.