Administrație

Pasaj subteran din Alba Iulia, redat circulaţiei pietonale de Ziua Naţională

Un pasaj subteran din Alba Iulia care face legătura între Parcul Unirii şi Bulevardul Transilvaniei şi în care a funcţionat în ultimii ani un restaurant va fi redat circulaţiei pietonale, termenul avansat în acest sens de autorităţi fiind 1 Decembrie, de Ziua Naţională.

„De 1 Decembrie, vom avea acest pasaj funcţional”, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, viceprimarul cu atribuţii de primar al municipiului Alba Iulia, Voicu Paul.

Edilul a menţionat că stadiul fizic al lucrărilor este de 85%. Voicu Paul s-a arătat convins că circulaţia pietonală va fi posibilă prin pasaj începând cu 1 Decembrie.

Valoarea proiectului este de peste 1,9 milioane de lei, banii provenind din suma de 8,5 milioane de lei alocată anul trecut de Guvern în bugetul Consiliului Local Alba Iulia, pentru reamenajarea Parcului Unirii şi punerea în valoare a monumentului Unirii.

Proiectul de reamenajare a pasajului prevede refacerea în totalitate a finisajelor interioare şi exterioare, realizarea de instalaţii electrice interioare, amenajarea de grupuri sanitare, amenajarea scărilor de acces, realizarea unor sisteme de accesibilitate şi pentru persoane cu nevoi speciale, respectiv a două lifturi, şi cea a unui sistem de supraveghere pentru securitate şi siguranţă.

Pasajul a fost închis circulaţiei în urmă cu mulţi ani, în incinta acestuia funcţionând o bună perioadă un restaurant, al cărui proprietar a fost expropriat de către Primărie, care i-a oferit acestuia o despăgubire de peste 641.000 de lei.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.