Administrație

Primăria vrea să introducă autobuze școlare în Alba Iulia. „Începem cu Școala Nr.7”

Autobuze şcolare vor fi introduse în premieră pentru fluidizarea traficului în Alba Iulia în cadrul unui proiect implementat, pentru început, la Şcoala Generală Nr.7, unde 40% dintre elevi sunt aduşi dimineaţa la cursuri cu maşini de către părinţi.

„Începem cu Şcoala Nr.7. Avem un număr total de 1.093 de elevi, pe două schimburi. De dimineaţă sunt 788 de elevi. Am discutat cu Comitetul de Părinţi, cu conducerea şcolii. Declară 312 de părinţi că vin cu copiii cu maşina la şcoală”, a anunţat, joi, viceprimarul cu atribuţii de primar al municipiului Alba Iulia, Voicu Paul.

Potrivit acestuia, vor fi introduse autobuze şcolare care vor prelua elevii din staţiile de autobuz de pe traseele ce vor fi stabilite de comun acord.

„Urcarea în autobuze se va face pe baza unui card care atestă calitatea de elev. Elevii vor fi însoţiţi în autobuz de cel puţin un poliţist local. Poliţiştii asistă elevii la urcare şi coborâre din autobuz şi la trecerile de pietoni”, a menţionat Voicu Paul.

Excepţie vor face elevii din clasele 0 şi I, care vor putea fi aduşi în continuare, acolo unde este cazul, cu maşina de către părinţi, pe baza unui tichet special de acces în zonă.

„Ne vom extinde cu acest proiect pilot şi în alte unităţi de învăţământ, respectiv Şcoala nr. 1 şi Şcoala nr.3”, a precizat viceprimarul cu atribuţii de primar al municipiului Alba Iulia.

Traficul rutier în apropierea celor trei şcoli generale menţionate se desfăşoară cu greutate la orele la care elevii vin sau pleacă de la cursuri.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.