Social

După trei zile, incendiul de litieră a fost lichidat

Incendiul de litieră din zona Ciuruleasa, extins în Alba de pe raza judeţului Hunedoara, a fost stins joi seara, după intervenţii ale pompierilor care s-au întins pe durata a trei zile.

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba au anunţat că incendiul a fost lichidat în cursul serii de joi, suprafaţa totală afectată în Alba fiind de 14 hectare, din care 9 hectare de litieră şi 5 hectare de vegetaţie uscată.

Zeci de pompieri din Alba au intervenit şi joi, într-o zonă muntoasă, greu accesibilă, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit în urmă cu câteva zile în Hunedoara şi care s-a extins şi pe raza judeţului Alba. Pentru a ajunge la focarele de incendiu, cei 36 de pompieri din Alba au urcat joi pe jos patru-cinci kilometri, pe un teren accidentat.

Potrivit prim-adjunctului şefului ISU Alba, locotenent-colonel Ovidiu Costea, acţiunea de intervenţie a continuat joi cu patru ofiţeri şi 32 de subofiţeri, alături de care au acţionat şi reprezentanţi ai Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă Abrud şi Ciuruleasa.

Pentru localizarea şi lichidarea incendiului izbucnit luni în Munţii Vulcan s-a acţionat miercuri şi cu un avion Spartan al Ministerului Apărării Naţionale, care a lansat un transport de apă.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.