Administrație

Aiud. Proiect de înființare a unui sistem de transport ecologic în oraș

Administrația locală a câștigat cea mai mare finanțare europeană din istoria postdecembristă pentru municipiul Aiud, informează Primăria locală.

Luni s-a semnat contractul de finanțare pentru proiectul „Transport public ecologic în municipiul Aiud”, proiect cu o valoare totală de peste 48 de milioane de lei. Prin acest proiect, administrația locală își propune să cumepere 16 autobuze electrice, monitorizate prin GPS, să înființeze un depou ultramodern pentru vehicule urbane, să modernizeze 28 de stații pentru călători.

Primăria municipiului Aiud mai intenționează să realizeze un program electronic, în timp real, de informare a cetățenilor cu privire la orarul mijloacelor de transport și să introducă sistemul de e-ticketing, un sistem modern pentru achiziționarea biletelor de călătorie.

Pe de altă parte, proiectul mai prevede achiziționarea a 50 de biciclete, înființarea a trei puncte de ”bike sharing” pentru aiudeni și turiști, construirea a trei trasee de piste de biciclete, reabilitarea unor străzi și crearea de spații pietonale.

„Acesta este cel mai ambițios proiect pentru municipiul Aiud asumat de actualul executiv, proiect care va schimba total modul în care mobilitatea urbană se desfășoară. După cele 63 de luni de implementare, aiudenii vor beneficia de un transport urban demn de secolul XXI”, afirmă reprezentanții administrației locale.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.