Mozaic

Cel mai nou stadion din țară a fost inaugurat în weekend

Noua arenă din municipiul Târgu Jiu a fost inaugurată vineri cu meciul de fotbal din Liga a doua care a adus față în față echipa locală Pandurii Târgu Jiu și Universitatea Cluj.

Stadionul a fost realizat de Asocierea ACI Cluj – CON-A Sibiu – Dico și Țigănaș, liderul acesteia fiind ACI Cluj.

Autorităţile au pregătit mai multe evenimente care au marcat momentul, la patru ani de la demolarea fostei arene sportive din Târgu Jiu. Primăria municipiului a organizat în aceeaşi zi şi o festivitatea prin care a fost tăiată oficial panglica noii construcţii. La acest eveniment, edilul-şef Marcel Romanescu a invitat cel mai vârstnic suporter al echipei Pandurii Târgu Jiu şi cel mai tânăr şi talentat junior legitimat la clubul Pandurii.

„Clubul Pandurii Târgu Jiu a încheiat procedura de omologare a Stadionului Municipal din Târgu Jiu pentru meciurile susţinute de echipa din Târgu Jiu în Liga a doua Casa Pariurilor. Procedura de omologare a demarat odată cu depunerea cererii la Federaţia Română de Fotbal, documentele necesare acesteia fiind semnate la Stadionul Municipal din Târgu Jiu. Pandurii Târgu Jiu va putea să joace pe Stadionul Municipal din Târgu Jiu meciurile de pe teren propriu, începând din data de 25 octombrie, atunci când va fi programată şi inaugurarea oficială a acestuia”, a anunţat, pe site-ul oficial, clubul Pandurii Târgu Jiu în urmă cu câteva zile.

Noul stadion se va numi „Tudor Vladimirescu”.

Lucrarea a fost finalizată la sfârșitul anului 2017, însă stadionul a fost blocat timp de aproape un an și jumătate din cauza unor probleme la investițiile pentru amenajări interioare și branșamente la utilități, care, inițial, s-au aflat în managementul autorităților locale.

Cifrele stadionului din Târgu Jiu

 • Capacitate: 12.518 locuri (10.934 pentru publicul general)
 • Loje VIP: 18 (204 locuri)
 • Presă: 240 locuri (50 cu desk rabatabil)
 • Sală conferințe presă: 76 locuri
 • Studiouri TV: 3 (2 cu vedere teren, 1 la interior)
 • Zonă persoane dizabilități: 72 locuri
 • Zonă dedicată suporteri oaspeți: 652 locuri
 • Hotel: 38 camere
 • Parcare: 150 locuri subteran, 6 locuri autocare, 87 locuri media/personal auxiliar
 • Birouri: 1.600 mp
 • Înălțimea maximă: 25m (trei niveluri)
 • Materiale: 18.000 mc beton, 2.500 t oțel, 1.300 t confecție metalică
 • Intensitate nocturnă: 2.000 lucși
 • Suprafață totală complex: 67.383 mp
 • Dimensiune vestiare echipe: 64,54 mp (25 locuri)
 • Terenuri cu iarbă în complex: 5 (teren joc + 2 terenuri antrenament + 2 terenuri de dimensiuni reduse)

Ce este CON-A

Compania de construcții CON-A are un portofoliu de proiecte remarcabil, în special în domeniul industrial. Colaborează cu companii multinaționale pentru care realizează unități de producție, extinderi, depozite logistice, spații administrative, centre de cercetare, spații comerciale și de retail, birouri, showroom-uri, etc. CON-A a realizat la Cluj Sala Polivalentă și Cluj Arena. Sala Polivalentă Cluj-Napoca este cea mai modernă și încăpătoare construcție destinată organizării de evenimente. Construcția realizată de CON-A deține deja un record: este clădirea civilă din România cu cele mai lungi grinzi metalice, cu 73 de metri de deschidere liberă, dimensiuni care mai sunt întâlnite doar la hangarele avioanelor. Compania din Sibiu este de asemenea constructorul unor proiecte publice importante în România, cum ar fi Stadionul Ion Oblemenco din Craiova, sediul Bibliotecii Astra din Sibiu, Terminalul Aeroportului Sibiu, etc. Deși deține în portofoliu câteva proiecte publice de referință, CON-A se remarcă prin colaborările avute cu investitorii din domeniul privat.

Deţinută de omul de afaceri Mircea Bulboacă, CON-A se află în top 10 cele mai puternice companii din domeniul construcţiilor, potrivit unui studiu de specialitate al IBC Focus, organism care monitorizează șantierele active din România și realizează anual topurile celor mai puternice companii de antrepriză generală în domeniul construcțiilor.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.