Social

Ce afecțiuni ale vederii se tratează la Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia

Medicii compartimentului de oftalmologie al Spitalului Județean de Urgență (SJU) Alba Iulia, dotat cu aparatură performantă și variată, tratează o gamă largă de afecțiuni ale vederii, medical și chirurgical, informează instituția.

Potrivit unui comunicat dat publicității miercuri de SJU Alba Iulia, între afecțiunile pe care le poate trata se numără infecții și inflamații oculare, vicii de refracție, boli vasculare retiniene, glaucom, degenerescență maculară legată de vârsta (DMLV), boli ale nervului optic, cataractă senilă și traumatisme oculare (contuzii, plăgi de pol anterior și anexe, corpi străini corneeni, arsuri oculare).

În Policlinică se tratează și urgențe oftalmologice minore, spre exemplu conjunctivite, corpi străini corneeni, care se manifestă prin durere și ochi roșii. În urma controlului în ambulatoriul integrat al spitalului, medicul stabilește dacă este nevoie de internare în spital, intervenție chirurgicală etc.

Compartimentul de oftalmologie dispune de 14 paturi, o sală de mese pentru pacienți, o sală de tratament, o sală de consultații cu aparatură specifică afecțiunilor oftalmologice și o sală la nivelul blocului operator pentru intervenții chirurgicale oftalmologice. În total sunt patru saloane, două cu câte cinci paturi, iar alte două (rezerve) cu câte două paturi. Condițiile compartimentului pentru pacienți sunt adecvate și vor fi îmbunătățite.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.