Politică

Deputatul PNL Florin Roman acuză nereguli la Liceului Agricol din Ciumbrud

Deputatul PNL Florin Roman acuză, într-un comunicat de presă, „un șir interminabil de abuzuri și ilegalități (…) în care Inspectoratul Școlar Alba și un director cu carnet de partid PSD au organizat concursuri pentru ocuparea unor posturi vacantate în perioada de tristă guvernare PSD”.

Deputatul afirmă că vorbește despre „un caz-școală”, care este cu atât mai grav cu cât beneficiarul abuzurilor ar fi un ales local din Municipiul Aiud. Este vorba despre Ionela Mariana Danciu, o apropiată de PSD.

„În fapt, s-a întâmplat următorul lucru: directoarea Simona Lazăr s-a substituit Consiliului de Administrație al școlii și a organizat, cu sprijinul Inspectoratului Școlar Alba, și deplina încălcare a legii concursul în cauză. Flagrant este că Inspectoratul Școlar care a desemnat doi membri în comisia de concurs nu a verificat nici o secundă legalitatea procedurii și nu a solicitat documentele obligatorii pentru organizarea unui astfel de concurs. Practic a participat la înfăptuirea unei ilegalități. La fel de flagrant este faptul că deși concursul este comunicat public din 6 septembrie 2019 comisia, calendarul, bibliografia și condițiile de înscriere, nu au fost aprobate de Consiliul de Administrație al școlii. Dovadă sunt procesele verbale ale Consiliului de Administrație”, acuză deputatul de Alba.

În plus, în ședința Consiliului Local Aiud din 26 septembrie 2019, consilierul local Danciu a cerut „în mod insistent” să fie membră în Consiliul de Administrație al Liceului Tehnologic Agricol „Alexandru Borza” Ciumbrud.

„Lăsând deoparte încălcările grosolane de legislație înfăptuite de directoarea cu carnet PSD, este inadmisibil ca membrii comisiei de concurs să accepte dosarul unei persoane care este membru în Consiliul de Administrație al școlii, Consiliu care organizează conform Legii 1/2011 toate concursurile pentru personalul auxiliar și nedidactic. Dosarul acesteia trebuia respins, iar candidata nu avea dreptul să participe la concurs. Tocmai această înșiruire de fapte ne dă de gândit și face să transpară o cârdășie cu iz de corupție. Prea se potrivesc toate”, mai spune Roman.

Potrivit deputatului liberal, directoarea unității de învățământ a încheiat contractul de muncă fără a valida rezultatele concursul în Consiliul de Administrație al unității de învățământ. Dându-și seama de grava încălcare a legii, directoarea încearcă să se spele pe mâini cerând validarea rezultatelor concursului în data de 15 octombrie 2019, deși contractul de muncă era deja încheiat demult. În aceste condiții, Consiliul de Administrație a constatat ilegalitățile și nu a validat rezultatele concursului, solicitând directoarei să procedeze la desfacerea contractului de muncă și hotărând reluarea procedurilor pentru ocuparea postului.

„Nici până în prezent directoarea unității de învățământ nu a dus la îndeplinire decizia Consiliului de Administrație, inventând tot felul de pretexte”, a mai precizat deputatul Florin Roman.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.