Social

O femeie din Alba Iulia a falsificat adeverințe pentru a obține credite pe care nu le-a rambursat

O femeie din Alba Iulia a fost reținută de polițiștii de investigare a criminalității economice, fiind bănuită că a înșelat o casă de ajutor reciproc, cu 32.000 de lei. Aceasta s-ar fi folosit de adeverințe false pentru a obține credite pe care nu le-a mai returnat.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba au luat joi măsura reținerii, pentru o perioadă de 24 de ore, față de o femeia în vârstă de 51 de ani.

Potrivit polițiștilor, femeia ar fi obținut un împrumut, în cursul lumii august 2016, în valoare de 12.000 de lei, de la o casă de ajutor reciproc cu punct de lucru în municipiul Sebeș, folosindu-se de o adeverință care atesta, în fals, faptul că era angajata unei societăți comerciale.

Din cercetări a rezultat că, femeia ar fi întocmit acea adeverință, folosindu-se de ștampila societății respective, pe care ar fi obținut-o, în virtutea unei relații de prietenie, de la contabila firmei.

Ulterior, bănuita ar mai fi întocmit alte astfel de adeverințe false, pe numele a șapte persoane din municipiul Alba Iulia, pe care le-ar fi determinat, contra unor sume modice de bani, să solicite credite, aceleiași case de ajutor reciproc, banii obținuți, în sumă totală de 20.000 de lei, însușindu-și-i.

Ancheta polițiștilor le vizează, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de complicitate la înșelăciune respectiv fals în înscrisuri sub semnătură privată și pe cele șapte persoane care au intermediat obținerea sumelor de bani cât și pe contabila societății comerciale care i-a pus la dispoziție femeii reținute, ștampila societății.

În cursul zilei de vineri, reținuta va fi prezentată în fața procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru dispunerea măsurilor legale.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.