Economie

Anul acesta, „Black Friday” va însemna cumpărături de 1,2 miliarde de lei

Retailerii online din România estimează o creştere de 20% a vânzărilor în perioada reducerilor de „Black Friday”, cu un salt semnificativ al comenzilor provenite din zona rurală.

Conform Asociaţiei Române a Magazinelor Online (ARMO), pe lângă produsele tradiţionale electronice şi electrocasnice, anul acesta vor creşte mult vânzările la produsele de mobilier şi decoraţiuni, jucării şi produse pentru copii, precum şi pe segmentul fashion.

„Black Friday este un eveniment care atrage de fiecare dată noi clienţi care fac prima comandă online. Anul acesta, ne aşteptăm la o creştere semnificativă a numărului celor din zona rurală, astfel încât 30% dintre comenzi ar putea merge către aceasta. În plus, peste 70% dintre comenzile din zona rurală vor veni de pe mobil, având în vedere faptul că satele şi comunele României sunt legate la internet prin mobile”, a afirmat Florinel Chiş, director executiv ARMO.

Lansată în anul 2010, Asociaţia Română a Magazinelor Online reprezintă magazinele online din România şi susţine interesele membrilor săi. ARMO a elaborat „Codul de Bune Practici ale Magazinelor Online” şi un program de atestare a magazinelor online din România, în conformitate cu acest Cod de Bune Practici.

Anul acesta, evenimentul de shopping al reducerilor ar urma să aibă loc, oficial, pe data de 15 noiembrie, însă mulţi dintre retaileri au ales să demareze „Black Friday” mai devreme şi pe durate de timp de la două-trei zile, până la o lună.

Estimările PayU România, publicate recent, arată că românii vor face cumpărături cu ocazia „Black Friday 2019” în valoare de 1,2 miliarde de lei, în creştere cu 20% faţă de ediţia de anul trecut, din acest total peste 360 de milioane de lei fiind reprezentate de tranzacţiile online, mai mult cu 25% de la an la an.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.