Social

Baniciu, Socaciu și Vintilă vin la Festivalul Național de Muzică Folk „Ziua de Mâine”

Zoia Alecu, Mircea Baniciu, Ducu Bertzi, Victor Socaciu, Mircea Vintilă și A.G. Weinberger se numără printre artiștii care vor urca pe scenă la acest sfârșit de săptămână la Festivalul Național de Muzică Folk „Ziua de Mâine”, organizat la Alba Iulia de Centrul de Cultură „Augustin Bena”.

Timp de două zile, sâmbătă şi duminică, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia are loc, potrivit organizatorilor, „cel mai important festival de folk din România”, o marcă înregistrată a Consiliului Județean Alba.

Ajuns la cea de-a XV-a ediţie, festivalul are o secţiune de concurs ce are ca scop lansarea tinerelor talente în acest gen muzical. Fiecare concurent, din cei zece selectaţi, trebuie să prezinte câte două piese, compoziţii proprii sau în primă audiţie.

În programul festivalului sunt incluse şi prezentări şi lansări de carte/CD, sesiuni de autografe şi discuţii libere despre prezentul muzicii folk.

Printre cei care vor urca în acest pe scena Festivalului Naţional de Muzică Folk „Ziua de Mâine” se află, sâmbătă seara, Poesis, Zoia Alecu, A.G. Weinberger, Ducu Bertzi şi Victor Socaciu, iar duminică seara, după „Gala Laureaţilor”, Daniel Avram şi „Şcoala de Folk”, Felicia Pop, Mircea Baniciu, Alexandra Uşurelu şi Mircea Vintilă.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.