Social

Victor Socaciu și A.G. Weinberger, în deschiderea Festivalului Folk „Ziua de Mâine”

Imagine de la Festivalului Național de Folk „Ziua de Mâine” (captură video)

Festivalul Național de Muzică Folk „Ziua de Mâine” a debutat, sâmbătă, cu o întâlnire a publicului și presei din Alba Iulia cu interpreții Victor Socaciu și A.G. Weinberger, în cadrul „Cafelei cu folk”.

Cei doi au participat la o discuţie despre muzică şi istoria folkului românesc şi au răspuns la întrebările publicului şi jurnaliştilor.

„Dacă A.G. Weinberger a recunoscut că este pentru prima dată la «Ziua de Mâine», Victor Socaciu s-a declarat un prieten vechi al acestui eveniment şi a povestit despre cum a luat naştere şi despre cum a evoluat în timp festivalul de la Alba Iulia, la care «se strâng mereu oameni buni»”, potrivit unui comunicat transmis de organizatori.

Printre participanţi s-a aflat şi fiul cantautorului Vali Şerban, iniţiatorul Festivalului Naţional de Muzică Folk „Ziua de Mâine”, care a transmis mesajul tatălui său, care, din cauza unor probleme medicale, nu poate fi prezent în acest an pe scena festivalului.

Alba Iulia găzduieşte, sâmbătă şi duminică, 16 – 17 noiembrie 2019, Festivalul Naţional de Muzică Folk „Ziua de Mâine”, cel mai important festival de gen din România. Ajuns în acest an la cea de-a XV-a ediţie, festivalul este organizat de Consiliul Judeţean Alba prin Centrul de Cultură „Augustin Bena” şi cuprinde ca, în fiecare an şi o secţiune de concurs, ce are ca scop lansarea tinerelor talente în muzica folk.

Printre cei care vor urca în acest an pe scena Festivalului Concurs de Muzică Folk „Ziua de Mâine” se numără Mircea Vintilă, Victor Socaciu, Ducu Bertzi, Alexandra Uşurelu, A.G. Weinberger, Zoia Alecu, Mircea Baniciu, Daniel Avram şi „Şcoala de Folk” (Alba Iulia) Marinela Popa şi Grupul „Primavera” dar şi alte nume ale muzicii folk româneşti.

În programul evenimentului mai sunt incluse lansări de carte, dar şi sesiuni de autografe.

Festivalul Naţional de Muzică Folk „Ziua de Mâine” este, la fel ca multe alte evenimente culturale organizate în Alba, o marcă înregistrată a Consiliului Judeţean Alba.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.