Social

Anchetatorii lui Berbeceanu au dat în judecată o carte. Cer interzicerea acesteia și daune morale de la autor

Traian Berbeceanu dând un autograf pe cartea ”radiografia unei mârșăvii judiciare”

Fostul procuror șef al DIICOT Alba Iulia, Ioan Mureșan, fostul procuror Nicolae Cean și ofițerul BCCO Alin Muntean, suspendat din funcție, au deschis un proces la Judecătoria Sectorului 2 din București în care, printre altele, cer interzicerea cărții „Radiografia unei mârșăvii judiciare”.

Cei trei vor să interzică editurii Curtea Veche să mai publice cartea, precum și comercializarea acesteia. Carte este scrisă de fostul comisar șef al BCCO Alba Iulia, Traian Berbeceanu.

Potrivit Newsonline.ro, reclamanții mai cer și retragerea publicațiilor din librării, daune de 15.000 de euro pentru fiecare reclamant și prezentarea de scuze publice de către Traian Berbeceanu. Potrivit informațiilor deținute de NewsOnline, cererea de chemare în judecată a fost depusă pe 1 noiembrie și nu a primit până în prezent un termen de judecată.

În ceea ce privește motivele care stau la baza cererii de chemare în judecată îndreptată atât împotriva editurii Curtea Veche cât și personal împotriva lui Traian Berbeceanu, Mureșan, Cean și Muntean reclamă faptul că în carte se folosește un limbaj suburban la adresa, fiind insultați constant fără posibilitatea de a-și prezenta punctul de vedere.

Mai mult, cartea lansată de Traian Berbeceanu redă și o serie de mărturii dintr-un proces aflat pe rolul Înaltei Curți de Casație și Justiție în care reclamanții au fost trimiși în judecată de DNA pentru că l-ar fi anchetat abuziv pe Berbeceanu iar acesta, la rândul lui, a fost trimis în judecată de DIICOT pentru luare de mită și mai multe falsuri. Problema prezentării acestor declarații o reprezintă faptul că orice martor care mai trebuie audiat în dosarul de la Înalta Curte de Casație și Justiție își poate nuanța declarațiile în funcție de ce vede că a zis o parte sau alta. De altfel, tocmai pentru a se evita acest lucru, strict tehnic, în timpul audierii unui martor ceilalți martori sunt scoși din sală pentru ca declarația lor viitoare să nu fie influențată de ce aud în sala de judecată.

De altfel, avocatul reclamanților arată că această carte a lui Berbeceanu este plină de falsuri, mai exact evenimentele prezentate sunt expuse cu omisiuni care convin lui Berbeceanu. De asemenea, în carte se aduc jigniri mai multor procurori cu excepția Laurei Codruța Kovesi, Mircea Adrian și Augustin Lazăr, personaje cu care Traian Berbeceanu are o relație extrem de apropiată.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.