Educație

Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul”, reprezentat în premieră la parada din 1 Decembrie din București

Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia participă în premieră, cu un detașament de elevi, la parada desfășurată de Ziua Națională în București, unitatea de învățământ urmând să fie reprezentată, potrivit tradiției, și la evenimentul care va avea loc de 1 Decembrie în Alba Iulia.

„Un detaşament format din 61 de elevi, doi ofiţeri şi un subofiţer de la Colegiul Naţional Militar «Mihai Viteazul» din Alba Iulia va participa la Parada Naţională Militară de anul acesta de la Bucureşti. Elevii şi cadrele militare au plecat vineri, 22 noiembrie, spre capitală, acolo unde au loc antrenamente întrunite ale detaşamentelor desemnate să participe la Parada Naţională Militară cu ocazia zilei de 1 decembrie, Ziua Naţională a României. Este pentru prima dată când elevi ai colegiului militar albaiulian participă la parada militară de la Bucureşti”, se menţionează într-un comunicat dat publicității vineri.

Potrivit sursei citate, un alt detaşament, format din 52 de elevi şi un ofiţer, se va pregăti pentru defilarea cu tehnică şi trupe ce va avea loc în ziua de 1 Decembrie în „Oraşul Marii Uniri”. Elevii se vor alătura astfel celor aproximativ o mie de militari din cadrul Ministerului Apărării Naţionale prezenţi la Alba Iulia de Ziua Naţională a României.

De 1 Decembrie, la Alba Iulia va avea loc o paradă la care vor participa 1.600 de militari şi specialişti, reprezentând MapN, MAI, SRI, Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

În Bucureşti vor defila aproximativ 4.000 de militari, din care 500 din peste 20 de ţări aliate sau partenere.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.