Educație

Mesaje pentru reducerea poluării. Copiii din Ciugud au plantat arbori în parc

Copiii din Ciugud, comuna din România cu cea mai mare absorbție a fondurilor europene, au plantat vineri în cel mai nou părculeț din localitate arbori la rădăcina cărora au îngropat mesaje cu gândurile lor privind protejarea mediului înconjurător, combaterea încălzirii globale și reducerea poluării.

Potrivit unui comunicat transmis Agerpres, la acțiunea derulată în „Părculeţul cu gânduri bune” au participat toţi copiii de la Şcoala Gimnazială Ciugud, prima școala „smart” din mediul rural din România, care, alături de dascălii lor şi ajutaţi de angajaţii Primăriei Ciugud, au amenajat zona şi au plantat arbori din specia platan.

„Fiecare clasă din cadrul şcolii a primit un arbore pe care copiii îl vor îngriji până la finalul clasei a VIII-a, urmând să îl predea mai departe în grijă viitoarelor generaţii de elevi. Noii copăcei au dimensiuni de aproximativ 4 metri şi sunt din specia platan. La rădăcinile acestora copiii au îngropat mesaje scrise de ei pentru generaţiile viitoare prin care au îndemnat la protejarea mediului înconjurător, colectarea selectivă a gunoiului, combaterea încălzirii globale şi reducerea poluării”, se menţionează în comunicat.

Iniţiatoarea proiectului, profesoara Mihaela Dreghici, a apreciat că „Părculeţul cu gânduri bune” este mai mult decât un spaţiu verde. „Părculeţul este moştenirea pe care o lăsăm noi, cei de astăzi, generaţiilor viitoare”, a spus, potrivit comunicatului, cadrul didactic.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.